KROPPSPRESS OG SELVFØLELSE

Vi lever i en tid der antall likes, følgere og seertall avgjør om du har en god eller dårlig dag. Vi elsker å kjøre ut bilder og filmer til den sosiale verden. I retur får vi respons som i likes, seertall og kommentarer. Jeg skal ikke kjemme alle under samme lusekammen. Du har de som lever av det, de som drømmer om å leve av det og de som poster bilder av barna så fort de har sagt sitt første ord. Men det finnes faktisk de som har det bare som en liten hobby eller som bare deler med de aller nærmeste. Også har du de som gir totalt faen.

Unge, usikre jenter som ikke kan skille på et fiksa utseende vs et naturlig mister det lille av selvtillit de har klart opparbeide seg i løpet av ungdommen. Her mener jeg at vi som foreldre også har en jobb å gjøre når det kommer til barnas opplevelse av kroppspress i sosiale medier. Klarer de unge å skille mellom virkeligheten og det som blir lagt ut på nett?

SOSIALE MEDIER VS VIRKELIGHETEN

Det som vises på sosiale medier vs virkeligheten er to vidt forskjellige ting. Sorry, men er vel bare å være ærlig på det med engang. Vi elsker å vise frem for resten av verden hvor fantastisk fint vi har det. Kropp, skjønnhet og mote. Da jeg var liten fantes det barbiedukker, figurer som ikke var levende. I dag har vi LEVENDE barbiedukker som blogger og filmer seg selv. Vi har i en lengre periode kunne lese om flere unge jenter som sliter med selvfølelsen og utseende. De ønsker å bli som de populære jentene som dukker opp i sosiale medier. De som får tusenvis av likes for et bilde der rumpa eser i mot deg som en airbag, gjerne på et treningssenter. Til dere som gjør det; Hva er egentlig greia med det? Filme seg selv trene for så å legge det ut i sosiale medier. Hva får deg til å tro at andre har lyst til å se deg trene? Hva er du egentlig ute etter, er det applaus, likes, et behov for å bli sett? Kan du ikke bare dra på trening, trene også drar du hjem igjen når du er ferdig?

Til du som sitter der, rådvill og fortvila. Til du som sliter med selvfølelsen og som føler at du ikke er bra nok. Ikke sammenlign deg med barbiedukker. Du ønsker ikke å se ut som en operert barbie. Ingen ønsker det. Du er bra nok akkurat som du er. Ja, så er det kanskje litt flåsete av meg å kalle de barbiedukker. Men jeg har ikke en bedre sammenligning. Vær stolt over den du er, du er unik. Tenk på det, ingen er akkurat som deg. Ikke la disse «populære» jentene lede deg inn i operasjoner og annet piss. Du kan se bilder de legger ut i sosiale medier, ser ut som de lever det «perfekte liv». Sponsa ferier, rød løper og intervjuer. Personlig tror jeg ikke de har det så perfekt som de gir uttrykk for. Av den enkle grunn at vi elsker å legge ut alt det som er positivt i livene våres. Så husk at det du ser er bare en liten prosent av hverdagen til disse personene. Det skal sies at flere har valgt å fortelle mer om nedturene de har i hverdagen. Problemer de har, psykiske og fysiske. All ære til dem for det. La de unge få vite mer om alle baksidene.

Jeg skal hive ut en påstand om at de som fikser på seg selv for å se enda litt bedre ut er veldig usikre på seg selv. De har lav selvtillit og tenker alt for mye på hva andre tenker om dem. Det er ikke noe galt i å ha lav selvtillit eller å være usikker på seg selv. Det er nok ganske naturlig. Men ikke gå til det steget at du tror at hvis du bare fikser på utseendet så vil alt bli så mye bedre. Jeg vil gjerne skille på to ting; de som fikser på kroppen, litt her, litt der og tilslutt ser ut som en barbie. Det er disse personene jeg prater om her. Ikke de som av ulike årsaker/forandringer som har skjedd med kroppen vil føle seg litt mer kvinne igjen, uten å overdrive.

Når alt dette er sagt; vi har alle forskjellige behov og meninger. Du gjør som du vil, jeg er absolutt ingen ekspert. Men kan vi ikke bare være enig om en ting; selvom du har fiksa på deg selv, trenger du ikke reklamere for verken klinikken du gjorde det på eller fronte før og etter bilder i sosiale medier. Bare la de bildene ligge i en skuff.. #kroppspress #pappahumor